Beneficiile consumului de conopidă

Brassica oleracea, cunoscută în popor drept conopidă, are numeroase beneficii pentru sănătate. Consumată crudă, fiartă, la cuptor sau murată, conopida este inamic al multor boli, fiind folosită pe larg în medicina naturistă. Secretele Gospodinei îți spune de ce este bine să consumi zilnic acest ”buchet de vitamine”.

Tratează constipația
Dacă suferi de constipație, îi poți veni de hac consumând conopidă. Conopida crudă conține fibre solubile care se amestecă cu materiile reziduale din intestin și le împinge afară. Iar conopida murată conține microorganisme care ajută la echilibrarea microflorei intestinale.

Tratează infecțiile respiratorii
Conopida, atât cea crudă, cât și cea fiartă, este un puternic antioxidant și antiinflamator, conținând magneziu, potasiu și calciu. De asemenea, aceasta este mai bogată în vitamina C decât portocalele, ceea ce o face un aliat în tratarea infecțiilor respiratorii.

Previne și tratează bolile canceroase
Consumată în permanență, conopida luptă intens cu bolile canceroase. Acest lucru se datorează diverselor vitamine, enzime și minerale cu efect citostatic și antioxidant pe care le conține.

Tu cât de des consumi conopidă?

Anna Casian-Musteață