3 alimente care îngălbenesc și pătează dinții

Nu-i așa că dintotdeauna ți-ai dorit dinți albi? Îi poți avea, dacă ești atentă la ceea ce consumi! Trebuie să știi că unele alimente îți pot îngălbeni dinții, iar altele, din contra, te pot ajuta să îi înălbești! Secretele Gospodinei îți spune care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi mai rar, deoarece îți pot îngălbeni dantura!

Ciocolata neagră
Cafeaua și ciocolata neagră sunt alimentele care îți pot îngălbeni cel mai repede dinții. Din cauza conţinutului ridicat de cacao, ciocolata  modifică nuanţa dinţilor și chiar îi pătează. De asemenea, dacă o consumi prea des, aceasta îți cariază și dinții, din cauza cantităţii mari de zahăr pe care o conţine.

Sfecla roșie
Sfecla roșie conține agenți de colorare foarte puternici, de aceea ar trebui să o consumi în canități moderate.  Pentru a înțelege efectul acestei legume  asupra culorii dinților tăi, e suficient să te gândești ce va păți tricoul tău alb dacă va fi pătat cu suc de sfeclă roșie.

Ceaiul negru
Acesta nu doar că erodează smalțul dinților, dar îi și pătează. Iar dacă mai și îndulcești ceaiul cu zahăr, riscul de a te alege cu dinți îngălbeniți este și mai mare. Pentru a evita acest lucru, mai cu seamă dacă ceaiul este printre băuturile tale preferate, alege ceaiurile  de culoare verde, albă sau alte culori mai deschise.

Pentru a evita îngălbenirea și chiar înnegrirea dinților, dupa ce ai consumat alimentele enumerate mai sus, fă-ți  imediat igiena dentară cu periuţa şi pasta de dinţi pentru albire.

Anna Casian-Musteață