5 alimente pe care nu trebuie să le ții în frigider

De obicei, atunci când ne întoarcem de la cumpărături, alimentele comestibile le depozităm în frigider. Trebuie să știi că există unele produse care, ținute în frigider, își pierd din proprietăți. Secretele Gospodinei îți spune care sunt 5 dintre alimentele pe care nu trebuie să le ții în frigider.

Bananele
Bananele întotdeauna trebuie ținute la temperatura camerei. Dacă le vei pune în frigider, acestea vor deveni moi și se vor coace prea repede. Pentru a întârzia procesul de coacere, poți folosi un truc: învelește-le codițele cu bucăți de folii de plastic.

Cartofii
Atunci când depozitezi cartofii în frigider, coaja acestora se va înnegri și se vor strica foarte repede. De asemenea, refrigerarea transformă în zahăr rău amidonul din cartofi. Cel mai bine este să-i depozitezi la un loc uscat și răcoros.

Ciocolata
Ciocolata trebuie păstrată la un loc răcoros și ferit de razele solare, însă nici într-un caz în frigider. La temperaturile scăzute, aceasta își va modifica gustul și textura.

Mierea
Miierea nu trebuie ținută la frigider. Acolo aceasta se cristalizează și devine greu de utilizat.

Condimentele
Dacă vei ține condimentele la frigider, nu vei proceda corect în nici un fel. Umiditatea și frigul din frigider va diminua aroma condimentelor.

Anna Casian-Musteață