3 ceaiuri din plante aromatice pentru o bună digestie

Știai că plantele aromatice sunt preferate de gospodine nu doar pentru că oferă bucatelor savoare și gust specific?  Acestea sunt folosite și în medicină, sub formă de ceaiuri, pentru tratarea diverselor afecțiuni, cum ar fi cele digestive. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 3 plante aromatice care te ajută să scapi de indigestie!

Rozmarin
Pentru a prepara o infuzie din rozmarin, ia  o linguriţă cu vârf de plantă și adaug-o într-o cană cu 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi strecoară şi bea. Acesta are acțiune antinevralgică, antiinflamatoare, antioxidantă, antiseptică și antisudorifică. În cazul balonării sau a indigestiei acest tip de ceai se consumă dupa masă. 

Busuioc
Busuiocul este cunoscut pentru efectul său calmant și antiseptic. Acesta mai ajută la indigestie, bronșite, durere de cap. De asemenea, ceaiul d ebusuioc este indicat în tratarea balonărilor, indigestiilor și a  ulcerului gastric. Ceaiul din frunze de busuios are efect antispastic, stomahic, carminativ, diuretic, expectorant, galactogog și antiemetic. Pentru a prepara ceai de busuioc, ia  o linguriţă cu vârf de plantă și adaug-o într-o cană cu 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi strecoară şi bea.

Salvie
Pentru a prepara o infuzie din salvie, ia  o linguriţă cu vârf de plantă și adaug-o într-o cană cu 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi strecoară şi bea. Salvia este recomandată în caz de indigestie, colici, balonări, spasme intestinale, crampe și flatulență. Ceaiul din frunze de salvie asigură buna funcționare a digestiei. 

Pentru a-și face efectul, sunt recomandate câte 3 căni de ceai pe zi din aceste plante aromatice.

Anna Casian-Musteață