5 motive ale căderii părului. Ce e de făcut?

Aveai o podoabă capilară bogată, dar de ceva timp observi că părul începe să cadă. Astfel, îl găsești nu doar pe piernă și pieptene, ci și pe haine sau chiar pe covor. Trebuie să știi că este absolut normal să îți cadă părul, însă depinde de cantitatea pierdută. Secretele Gospodinei îți spune care pot fi cele 5 motive importante ale căderii părului și când e cazul să te îngijorezi!

Stresul
Cea mai comună cauză a căderii părului este stresul emoțional. Acest lucru se întâmplă deoarece ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de „creştere, odihnă, regenerare”. Odată ce dispare această stare negativă, se oprește și căderea părului.

Îngrijirea neadecvată
Atunci când nu îți îngrijești bine părul, poți suferi. Astfel, spală-l și piaptănă-l regulat și atent, neagresiv, dar și evită să îl prinzi  în coadă de cal, codițe afro, cocuri sau împletituri prea strânse, care rup firul.

Problemele hormonale
Problemele hormonale duc la căderea părului. Printre acestea se enumeră: nașterea, menopauza, administrarea pilulei contraceptive, schimbarea acesteia sau întreruperea tratamentului anticoncepțional. În aceste cazuri căderea părului este temporară, însă dacă observi că durează prea mult timp, ar fi bine să discuți cu medicul.

Deficitul sau surplusul de vitamine
Într-adevăr, prea multe sau prea puține vitamine în organism înseamnă și pierderea podoabei capilare. Adesea, părul poate cădea din cauza deficitului de zinc, fier, vitamine sau acizi grași. Poți preveni acest lucru având o dietă echilibrată și/sau cu ajutorul suplimentelor vitaminice. De asemenea, îți poți pierde podoaba capilară și dacă ai un surplus de vitamina A în organism. Tot ce trebuie să faci este să renunți pe o perioadă la suplimentele pe bază de vitamina A și să observi cum reacționează părul la această schimbare.

Probleme cu glanda tiroidă
O glandă tiroidă bolnavă favorizează căderea abundentă a părului. Dacă știi că ai probleme cu tiroida și începe să îți cadă părul, nu ezita să faci  un consult medical!

Ai grijă de părul tău și acesta te va răsplăti pe măsură!

Anna Casian-Musteață