Suferi de cârcei? Iată cum poți scăpa de ei în mod naturist!

Probabil de multe ori te-ai pomenit cu dureri insuportabile la nivelul piciorului, dureri care au apărut chiar în momentul în care te simțeai relaxată. Este vorba despre crampele musculare sau cârceii, care dau mari bătăi de cap. Trebuie să știi că poți scăpa de aceste dureri folosind diverse trucuri. Secretele Gospodinei îți spune ce trebuie să faci!

Masează zona
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când apare un cârcel este să îți masezi ușor zona respectivă în direcția naturală a mușchiului. Masajul va relaxa mușchiul și va elibera durerea, îmbunătățind circulația sângelui.

Întinde piciorul
Atunci când îți apare un cârcel la nivelul tălpii, întinde piciorul drept, trage degetele spre cap și masează zona ușor. Aplică apoi o pungă cu gheață.

Alimentează-te corect
Motivul apariției cârceilor poate fi alimentația incorectă. Astfel, asigură-te că incluzi în dieta zilnică cantități normale de potasiu, calciu și magneziu. Lipsa acestora în organism poate cauza cârcei. Surse bune  de postasiu sunt: pâinea și cerealele integrale, nucile, fasolea, legumele și fructele (în special bananele și portocalele). Iar produsele lactate, care îți vor furniza calciul de care ai nevoie.

Hidratează-te
Ziua consumă cât mai multă apă. Deshidratarea este o cauză cunoscută a apariției cârceilor.

Consumă ceaiuri
Pentru a scăpa de cârcei, poți consuma și ceaiuri. Ideal este ceaiul dintr-un amestec din fructe de măceș (50 g), fructe de cătină (50 g), frunze de ciuboțica cucului (25 g) și roiniță (25 g). Două liguri din acest amestec se infuzează timp de 10 minute într-un litru de apă. Ceaiul se bea tot pe parcursul unei zile. Se poate îndulci cu miere.

Multă sănătate să ai!

Anna Casian-Musteață