5 idei creative de reutilizare a bradului dupa sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar odată cu acestea, în toate casele este despodobit bradul. Dacă și tu i-ai luat jucăriile și beteala de pe ramuri, ar fi bine să nu îl arunci imediat la gunoi, căci îi poți oferi o nouă viață. Secretele Gospodinei îți propune 5 idei de reutilizare a brazilor dupa sărbătorile de iarnă!

Adună acele și depozitează-le în săculeți
Dacă îți dorești să păstrezi mirosul de brad în casă, adună toate acele acestuia și depozitează-le în săculeți de pânză. Pune apoi săculeții prin casă sau în dulapuri. 

Confecționează aranjamente florale
Dacă cetinile nu s-au uscat prea tare și nu le-au căzut toate acele, aie-le de pe brad și fă din ele diverse aranjamente, adăugând și câteva flori. Astfel, vei putea împodobi masa din living sau orice colț din casă.

Păstrează crengile
Dacă au căzut toate acele, păstrează crengile mai groase și fă din ele cuiere pentru pălării, suporturi pentru chei sau pentru bijuterii. Trebuie doar să le creezi o bază solidă. Iar din crengile subțiri taie discuri de mărimi potrivite, lipește-le unul de altul sau unul peste altul și confecționează suporturi pentru căni, suporturi pentru pixuri și creioane sau decorează cu ele ramele fotografiilor. Pentru ca seva din crengi să nu se scurgă, aplică peste ele un strat de poliuretan.

Taie trunchiul bradului în bușteni
Din buștenii tăiați din trunchiul de brad, poți face ghivece pentru flori. Sculptează miezul, apoi pune în aceștia ghivecele cu flori. Poți decora bușteanul dupa propria imaginație.

Depozitează-i separat în preajma platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere
În toate orașele mari, primăriile anunță faptul că locuitorii pot depozita brazii separat în preajma platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere. La Chișinău, aceștia vor fi transportați separat de către serviciile municipale la Grădina Dendrologică pentru a fi reciclați, iar rumegușul va fi utilizat în calitate de îngrășământ sau ca element de decor pe teritoriul Parcului Dendrariu.

Anna Casian-Musteață