Măsline negre sau măsline verzi: ce alegi?

Sunt nelipsite de pe mesele noastre, mai cu seamă în zilele de sărbătoare. De multe ori însă ne întrebăm care măsline sunt mai sănătoase: cele verzi sau cele negre? Secretele Gospodinei îți spune ce măsline să alegi pentru a le consuma și care este cel mai bun sortiment!

Trebuie să știi că, de fapt, măslinele verzi şi măslinele negre nu sunt tipuri de măsline. Diferența dintre ele este aceea că măslinele verzi sunt culese de pe copac înainte de a se coace. De aceea, acestea au un gust ușor amărui. Măslinele negre sunt cele coapte, fiind mai puțin amare.

Ce masline să alegi
Dacă te întrebi ce măsline să alegi, nutriționiștii afirmă că o măslină verde, de dimensiuni medii, conține 3 calorii și 0,3 grame de grăsime, iar o măslină neagră – 7 calorii și 1 gram de grăsime. Măslinele conservate însă, indiferent dacă sunt verzi sau negre, conțin până la 25 calorii. Grăsimea din măsline este monosaturată, fiind extrem de benefică pentru organism. 

Astfel, dacă ești la dietă, poți consuma măsline verzi, care au mai puține calorii. Iar dacă nu ai poftă d emâncare, consumă măslinele negre, căci acestea stimulează apetitul.

Tu ce fel de măsline preferi?

Anna Casian-Musteață