Ai gripă? Trateaz-o naturist!

Iarna, atât copiii, cât și maturii suferă de gripă. Dacă și tu te enumeri printre persoanele bolnave, trebuie să știi că, având puțină răbdare, te poți trata folosind leacuri din natură. Secretele Gospodinei îți spune cum să scapi de gripă într-un mod naturist, fără a folosi medicamentele costisitoare din farmacii!

Lichide, cât mai multe lichide
Atunci când ești răcită sau ai gripă, cele mai bune tratamente sunt lichidele, pe car etrebuie s le consumi cât mai mult. Astfel, nelipsite ar trebui să fie ceaiurile, supele de pui, limonadele sau chiar apa fiartă. Acestea ajută la întărirea organismului și luptă contra virusurilor. Dacă optezi pentru ceaiuri, alegele pe cele din plante medicinale cu proprietăţi neurosedative, antiinflamatoare, emoliente, expectorante, sudorifice, antitusive şi de protecţie faţă de contaminarea virotică.

Apiterapie pentru gripă
Atunci când ai gripă sunt indicate produse precum miere, lăptișor de matcă, propolis. Astfel, poți consuma miere din flori de tei, împreună cu o cană de ceai de tei, care te vor ajuta să scapi nu doar de gripă, ci și de tuse. De asemenea, este indicată tinctura de propolis de 20%, din care se iau 20 de picături, într-un păhărel cu apă sau lapte, de 2-3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Consumă vitamina C
În primele zile de gripă este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina C. Aceasta luptă cu virusurile, întărind sistemul imunitar și prevenind anumite boli. Astfel, nu ezita să mănânci usturoi, ardei gras, ardei iute, legume verzi cu frunze, kivi, papaya, guava, clementine, lămâi, portocale, prune, caise, piersici. Din fructele și legumele enumerate mai sus îți poți prepara sucuri proaspete, pe care să le consumi cu pătrunjel proaspăt.

Tu ce alte metode naturiste pentru a scăpa de gripă cunoști?

Anna Casian-Musteață