Surse naturale de Vitamina D pe timp de iarnă

În perioada rece a anului, organismul nostru are carențe de Vitamina D. Vara, aceasta este produsă în piele, sub acțiunea razelor solare, însă iarna necesarul de Vitamina D nu mai este atins. Pentru a-l restabili este necesar să consumi cât mai multe produse bogate în Vitamina D. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Sursele ideale de Vitamina D sunt peștele, laptele, ouăle, produse din soia, portocalele, ciupercile și cereale integrale.

  • Cel mai bun pește care conține Vitamina D este codul, somonul și macroul. Consumând o porție din acest soi de pește, vei acumula 90% din necesarul zilnic de viamină.
  • Laptele este o altă sursă de Vitamina D. O cană de lapte integral (crud) aduce 25% din necesarul zilnic de vitamină D, pe când o cană de lapte degresat acoperă doar 15% din necesarul zilnic de vitamină D.
  • O cantitate considerabilă de vitamină D se găsește și în gălbenușul de ou. Două ouă întregi asigură 40% din necesarul zilnic de vitamină.
  • Portocalele sunt și ele surse naturale de vitamină D. O cană cu suc de portocale aduce 50% din necesarul de vitamină D.
Dar tu ce produse consumi pentru a acumula necesarul zilnic de Vitamina D pe timp de iarnă?

Anna Casian-Musteață