Tratamente naturiste pentru pielea uscată de pe coate și călcâie


Deseori pielea de la coate și călcâie este uscată și aspră. Pentru a avea o piele fină este necesară o bună hidratare și o alimentație echilibrată. De asemenea, este important să atragem o atenție mai deosebită acestor zone, aplicând diverse scruburi și creme. 

Secretele Gospodinei îți propune câteva tratamente naturiste pentru pielea uscată de pe coate și călcâie.

Remedii cu ceapă și sare
Pentru a înmuia pielea de pe călcâie și coate, poți aplica acest remediu: taie o ceapă în jumătate, apoi presară pe ea sare, dupa care freacă pielea, lăsând să acționeze timp de 10 minute. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână. Ceapa și sarea va îndepărta celulele moarte, prevenind bătăturile și petele închise la culoare. 

Remedii cu lămâie și ulei
Pentru a menține pielea moale și a o proteja de bacterii, poți folosi un amestec de 2 linguri de ulei de măsline și sucul din jumate de lămâie. Aplică tratamentul pe coate și călcâie, de două ori pe săptămână, folosind un disc de vată și lăsând să acționeze timp de 30 de minute.

Ovăz și iaurt
Pentru a înmuia pielea și a îndepărta celulele moarte de pe călcâie și coate, poți aplica un amestec din 2 linguri de fulgi de ovăz și ½ cană de iaurt, pe care le vei amesteca până când vei obține o pastă cremoasă. Masează pielea cu această pastă și lasă să acționeze timp de 15 minute. Aplică tratamentul de două ori pe săptămână.

Tu ce alte remedii de tratare a pielii uscate de pe coate și călcâie cunoști?

Anna Casian-Musteață