4 alimente care nu țin de foame

De câte ori ți s-a întîmplat să mănânci mult, dar senzația de sațietate să nu apară? Acest lucru se întâmplă din motivul că ceea ce ai consumat nu îți aduce organismului aportul necesar de nutrienți și vitamine, făcându-te să mănânci tot mai mult și mai mult.  Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 4 alimente care nu țin de foame și la care ar trebui să renunți.

Chipsuri
Mulți oameni consumă chipsurile, considerându-le fel de mâncare. Acestea nu doar că nu sunt sănătoase pentru organism, dar nici nu țin de foame, deoarece conțin făină de porumb. Le poți înlocui cu chipsurile din fructe și legume deshidratate, care sunt foarte hrănitoare.

Cereale cu lapte
De multe ori, din grabă, oamenii consumă la micul dejun cereale cu lapte. Acestea sunt pline de zahăr și carbohidranți, care nu țin de foame. Înlocuiește-le cu cerealele naturale, cum ar fi fulgii de ovăz, pe care le poți îndulci cu fructe uscate.

Sucurile de fructe
Dacă alegi să consumi sucurile de fructe din comerț, trebuie să știi că acestea nu sunt deloc sănătoase. Conțin zahăr și arome, dar și conservanți. Cel mai bine este să îți faci singură sucuri, acasă.

Covrigei
Deși nu conțin grăsimi, covrigeii nu sunt atât de sănătoși precum par. Ei nu au beneficii nutritive deoarece sunt făcuți din făină rafinată. Atunci când ai poftă de o gustare, consumă câteva nuci.

Anna Casian-Musteață