Cele mai sănătoase tipuri de pește pe care trebuie să le consumi

Atunci când ne este poftă de bucate din pește, deseori ne întrebăm care specie de pește este cea mai bună pentru a fi consumată.  Trebuie să știi că din regimul alimentar nu trebuie să lipsească peștele, fiind recomandat să-l consumi de două ori pe săptămână. Uunele tipuri de pește conțin mercur, extrem de periculos pentru organism. Altele însă, pot fi consumate fără nici o problemă. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele mai sănătoase tipuri de pește!

De ce e bine să consumi pește
Peştele este o sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, care au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol și menţin inima sănătoasă. Carnea de pește conține foarte puține calorii, fiind recomandat în diete. De asemenea, acesta conține vitamine (A, D, E, B12), minerale (fosfor, iod, potasiu) şi grăsimi sănătoase.

Cele mai sănătoase tipuri de pește
Somonul, chiar și cel de crescătorie, este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pește.  Este indicat să consumi și biban de mare, calamar, calcan, scoici, cod şi stridii. De asemenea, nu evita nici peștii de apă dulce - crap, caras, biban, plătică – care este bogat în Omega 3.

Pește pe care nu trebuie să-l consumi
Chiar dacă îți poate părea gustos, ar fi bine să eviți carnea de rechin, tonul, macroul de mare, peştele spadă, homarul, merluciul şi pangasiusul, care nu conțin acizi graşi Omega 3, dar au cantităţi impresionante de mercur şi alte substanţe toxice.

Înainte de a cumpăra peştele, asigură-te că are  ochii strălucitori, carnea fermă şi solzii nelipicioşi, semne care indică faptul că peştele este proaspăt.

Tu ce fel de pește consumi?

Anna Casian-Musteață