Cum îți poți da seama dacă produsele cosmetice sunt contrafăcute

De câte ori ți s-a întâmplat să vrei să achiziționezi anumite lucruri, dar să-ți fie teamă că acestea sunt false? Secretele Gospodinei îți spune cum îți poți da seama dacă produsele cosmetice sunt contrafăcute și dupa ce criterii le poți deosebi. Urmând sfaturile de mai jos, nu vei da greș atunci când vei merge la cumpărături!

Parfumul
Atunci când cumperi un parfum, acesta trebuie să fie împachetat perfect, fără nici un surplus de lipici sau găuri. De asemenea, ar trebui să fii atentă la culoarea parfumului. În general, producătorii nu folosesc coloranți la fabricarea parfumului, iar dacă observi că lichidul are o culoare puternică sau ștearsă, ai de-a face cu un produs contrafăcut.

Fardurile
Fardurile originale nu ar trebui să se întindă greu, să nu se distribuie uniform sau să se oxideze. Pentru a-ți da seama dacă e un fals, testează produsul, apoi aşteaptă câteva minute să vezi dacă îşi schimbă aspectul sau consistența. 

Pensulele
Înainte de a achiziționa un produs cosmetic, verifică pensulele din interior. De foarte multe ori acestea arată diferit de cele originale. Dacă verifici și simți că o pensulă este prea dură sau prea moale, nu o cumpăra. 

Pentru a nu achiziționa un produs contrafăcut, ar fi bine să le procuri doar din magazine sau din raioanele specializate.

Anna Casian-Musteață