Remedii naturiste pentru a scăpa de guturai

Iarna guturaiul și nasul înfundat ne dau mari bătăti de cap. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, trebuie să știi că o poți aeliora cu ajutorul tratamentelor naturiste. Îți pot fi de ajutor ceaiurile, băile la picioare sau inhalațiile. Secretele Gospodinei îți propune câteva remedii naturiste pentru a scăpa de guturai și de discomfortul provocat de nasul înfundat!

Duș cu ulei de eucalipt
Deoarece aburii fluidizează mucusul din cavităţile nazale, este indicat să faci duș atunci când ai guturai. Indicat este ca atunci când aplici gelul de duș, să pui în acesta 30 de picături de ulei de eucalipt. Acesta va desfunda nasul.

Inhalații cu infuzie de mușețel
Infuzia de mușețel te va ajuta să umezești mucoasele și vei scăpa astfel de guturai. Prepară 3 litri de infuzie, adăugând 6 linguri de suc de pătlagină. Toarnă totul într-un lighean și inhalează timp de 10 minute, acoperindu-ți capul cu un prosop.

Mănâncă picant
Mâncărurile picante ajută la desfundarea căilor nazale. Astfel, consumă ghimbir, ardei iute sau usturoi. Aceste alimente distrug agenții patogeni și diluează secrețiile nazale.

Sănătate multă să ai!

Anna Casian-Musteață