Trucuri de utilizare a amidonului în gospodărie

Deși amidonul este puțin utilizat la prepararea bucatelor, totuși trebuie să – l ai în casă. De ce? Pentru că acesta este bun nu doar în bucătărie și poate fi folosit în diverse moduri. Cu ajutorul amidonului poți curăța petele dificile, poți obține un păr mai strălucitor sau chiar haine mai curate. Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri de utilizare a amidonului în gospodărie.

Scoate petele dificile
Dacă ai haine pătate de iarbă verde sau de sânge, cu ajutorul amidonului le poți curăța. Tot ce trebuie să faci este să formezi o pastă din 4 linguri de amidon și 1-2 linguri de apă, apoi să aplici pasta peste pete. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi spală. Vei observa cum petele au dispărut ca prin minune!

Te ajută la călcatul hainelor
Pentru a menține mai mult timp mirosul hainelor proaspăt spălate, aplică peste ele o soluție de amidon înainte de a le călca.  Într-o sticlă cu pulverizator, adaugă o lungură de amidon, amestecă bine și pulverizează peste haine, dupa care le poți călca. Vei observa că acestea nu doar vor avea un miros plăcut, dar își vor menține și forma mult mai bine.

Tratează părul gras
Dacă ai părul gras, îl poți trata cu ajutorul amidonului. Spală-ți bine părul, apoi presară la rădăcina acestuia amidon. Masează bine timp de câteva minute, dupa care piaptănă-te. Părul tău va fi proaspăt și revigorat întreaga zi!
Tu ce alte trucuri de utilizare a amidonului cunoști?

Anna Casian-Musteață