Cum să slăbești și să îți menții greutatea?

Având în vedere că obezitatea devine o problemă din ce în ce mai răspândită la nivel global, nu este de mirare că au apărut și tot felul de diete și metode de slăbire mai mult sau mai puțin eficiente. Principalul dezavantaj al acestor tipuri de diete este faptul că nu se adaptează în funcție de nevoile nutriționale reale ale fiecărei persoane și sunt adesea dezechilibrate (număr prea redus de calorii, lipsa diversității în dietă, înfometare etc.). 

Acest lucru poate cauza carențe serioase în organismul uman, ceea ce duce la deteriorarea sănătății. De asemenea, dietele care promit o slăbire foarte rapidă nu creează așteptări realiste, deoarece, chiar dacă există pierdere în greutate, kilogramele vor reveni în momentul în care nu se mai ține dieta.

Metoda de slăbit Natur House
Acum mai bine de 20 de ani, au fost puse bazele acestui program de slăbire în Spania, iar cu timpul, milioane de persoane din întreaga lume au reușit să slăbească și să își mențină greutatea cu ajutorul metodei de slăbit care presupune nu doar o simplă dietă, ci schimbarea obiceiurilor alimentare în întregime.

Primul pas al metodei Natur House constă în efectuarea unei consultații cu un specialist în nutriție. Consultația inițială presupune măsurători și o analiză corporală, prin care se stabilește gradul de obezitate, masa de grăsime corporală, gradul de retenție al lichidelor în corp și alți indicatori care stabilesc ce tip de plan alimentar este indicat pentru fiecare persoană în parte. 

De asemenea, în cadrul consultației se face o evaluare completă a obiceiurilor alimentare și a stilului de viață, luându-se în calcul factori importanți precum eventualele boli sau afecțiuni de care suferă persoana respectivă, intoleranța la anumite alimente, nivelul de activitate fizică etc.

În urma colectării tuturor acestor informații, specialistul în nutriție Natur House recomandă un plan alimentar personalizat în funcție de nevoile fiecărei persoane. Planul alimentar este completat de suplimente alimentare pe bază de extracte din plante, fructe și legume, care au rolul de a oferi corpului substanțele nutritive necesare pe perioada dietei și de a îmbunătăți diferite funcții ale organismului, pentru favorizarea pierderii în greutate.

Monitorizări săptămânale până la obținerea greutății ideale
În toate centrele Natur House, specialistul în nutriție monitorizează cu atenție progresul săptămânal înregistrat de fiecare persoană care face parte din programul de slăbire, oferind recomandări suplimentare oricând este cazul. Pe parcursul programului pot apărea diferite situații, ca de exemplu perioadele de stagnare, cazuri în care planul alimentar este adaptat în funcție de nevoile fiecărei persoane. 

Consultațiile se efectuează săptămânal, pe toată durata programului Natur House, până când se ajunge la obiectivul de greutate fixat la începutul dietei.

Menținerea greutății și după dietă
Deoarece metoda Natur House presupune adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și eliminarea acelor comportamente care cauzează luarea în greutatea, după încheierea programului de slăbire există o perioadă de întreținere, pe parcursul căreia se efectuează consultații bisăptămânale cu specialistul în nutriție. Rolul acestor consultații este de a permite persoanelor care au urmat metoda Natur House să își adapteze obiceiurile alimentare sănătoase dobândite la stilul de viață de zi cu zi.

În România, există peste 60 de centre Natur House, în care se utilizează aceeași abordare pentru pierderea în greutatea: stabilirea unor planuri alimentare personalizate, consultații săptămânale efectuate de un specialist în nutriție și accesul la o gamă exclusivistă de suplimente alimentare naturale.

Cătălin Dimofte