5 motive pentru care e bine să mănânci cireșe. Iată ce beneficii au!

Ultima lună de primăvară este luna cireșelor, pe care ar trebui să le consumăm zilnic. Aceste fructe mici și rotunde au numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 5 motive pentru care e bine să mănânci creșe!

Te ajută să ai un somn calitativ
Conform cercetătorilor de la Şcoala de Ştiinţe de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, consumul de cireşe poate duce la creşterea nivelului de melatonină în organism, hormon care reglează calitatea somnului.

Te ajută să slăbești
Fiind sărace în calorii, dar bogate în fitonutrienți, cireșele sunt ideale în curele de slăbire. 

Combat cancerul
Cireșele au un conținut bogat  de betacaroten, vitamina C, antociani și quercetină, acestea acționând eficient în lupta împotriva cancerului. De asemenea, consumând cireșe, vei preveni apariția mutațiilor genetice care pot duce la apariția cancerului, dar și vei împiedica  proliferarea celulelor canceroase.

CITEȘTE ȘI: „Tratează diverse afecțiuni cu suc de cireșe, ceai din cozi de cireșe și sâmburi de cireșe!

Reglează tensiunea arterială
Conținutul bogat de potasiu din cireșe reduce presiunea sanguină și echilibrează echilibrul fluidelor din corp. Persoanele care consumă cireșe nu suferă de hipertensiune.

Stimulează memoria
Consumul de cireșe ajută la stimularea memoriei și a funcției motorii, datorită conținutului ridicat de antociani. Aceste fructe impulsionează activitatea cerebrală, datorită conținutului bogat de antioxidanți.

Acum, că știi care sunt beneficiile consumului de cireșe, cu siguranță nu vei ezita să le introduci în dieta ta zilnică!

Anna Casian-Musteață
Sursa foto - Pixabay