3 băuturi care te vor încălzi în această iarnă. Cum să le prepari

Meteorologii anunță că vom avea o iarnă friguroasă, de aceea avem nevoie de diverse trucuri pentru a ne încălzi. Pe lângă hainele călduroase și mâncarea caldă, băuturile pot face minuni în acest sens. În articolul de azi îți propunem 3 băuturi care te vor încălzi în această iarnă. Acestea conțin ingrediente simple, pe care le are fiecare în bucătărie.

Ciocolată caldă

Pentru a face o ciocolată caldă ai nevoie de: ciocolată, lapte, zahăr, un pic de sare și vanilie. Pune laptele pe foc, într-o cratiță și adaugă în el toate ingredientele, cu excepția ciocolatei. Când laptele începe să fiarbă, oprește focul și adaugă ciocolata, tăiată bucățele. Lasă câteva minute să se topească, apoi amestecă pentru ca toată compoziția să se omogenizeze cât mai bine. Servește-o caldă.

Vin fiert

Vinul fiert este băutura preferată de mulți. Pentru a o prepara ai nevoie de vin și condimente: piper negru, cuișoare, scorțișoară, portocale. Pune vinul la fiert și, atunci când începe să fiarbă, adaugă condimentele și zahăr, dupa preferință. Fierbe timp de 5 minute, apoi ia de pe foc. Servește-l fierbinte.

Cacao cu lapte

Pentru această băutură ai nevoie de lapte, cacao și zahăr. Fierbe laptele, iar dupa ce oprești focul, adaugă în el pudra de cacao și zahărul. Amestecă bine până când se omogenizează și toarnă în cană. Pentru a adăuga și mai multă savoare, poți folosi și bezele. Pune bezelele deasupra și servește cacao cu lapte caldă.

Fă-ți o băutură caldă și savureaz-o în compania oamenilor dragi!

O iarnă minunată să ai!

Sursa foto – Unsplash

0