3 fructe care sunt mult mai gustoase dacă le congelezi

În ultima perioadă gospodinele obișnuiesc să-și facă provizii pentru iarnă congelându-le. Fie că e vorba de fructe sau legume, unele dintre acestea au un gust mult mai plăcut dacă sunt congelate, apoi consumate, nu neapărat în perioada de iarnă. Iată trei dintre fructele care sunt mai gustoase dacă sunt congelate!

Mango
Mango este denumit  ”regina fructelor tropicale”. Gustul dulce și parfumat al acestui fruct este o încântare a simțurilor. Puțini știu însă că, dacă este congelată, pulpa de mango are un gust mult mai plăcut. Fructul de mango este foarte bogat în vitaminele C și B6, acestea fiind foarte importante în producerea de hemoglobină. Compușii pe care îi conține, fac oxigenul să circule în organism pentru păstrarea nivelului de energie optim. De asemenea, mango conține antioxidanți care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

Fructele de pădure
Fructele de pădure sunt mult mai gustoase dacă, înainte de a le consuma, le vei congela.  Acestea conțin fitochimicale care au numeroase proprietăți, printre care: ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, previn cancerul și bolile de inimă. De asemenea, fructele de pădure ajută la detoxifiere. Antioxidanții din fructe ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.

Cireșele
Acestea sunt extrem de gustoase dacă le consumi în stare naturală, dar pentru a te bucura de savoarea lor pe timpul iernii, le poți congela, fără ca ele să-și piardă din proprietăți și gust. Cireșele conțin vitamina A, B, C, E, magneziu, fosfor, fier, zinc, calciu, potasiu, fier. Acestea sunt puternici antioxidanți și ajută la tratarea constipației sau reumatismului. 

Tu ce fructe obișnuiești să consumi în stare congelată?

Anna Casian-Musteață
0