3 plante pe care să le consumi pentru o digestie ușoară

Balonarea, arsurile la stomac, gazele intestinale, diaree sau vomă sunt unele dintre tulburările digestive care apar dupa o masă copioasă. Pentru a înlătura aceste simptome este necesar să apelăm la plantele medicinale, care fac adevărate minuni cu organismul nostru. Secretele Gospodinei îți spune ce plante trebuie să consumi pentru a avea o digestie ușoară.

Mentă
Dupa o masă copioasă, una dintre simptomele care apar este starea de greață. Aceasta poate fi ameliorată cu ajutorul ceaiului de mentă. Pentru a prepara o infuzie ai nevoie de 3-6 gr de frunze uscate și o jumătate de litru de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se consumă ceaiul dupa mesele principale. 

Mărar
Pentru a preveni și calma gazele intestinale ce apar dupa o masă copioasă, e nevoie să consumi semințe de mărar. Fierbe o linguriță cu semințe de mărar în 200 ml de apă, timp de 10 minute. Lasă la răcit, strecoară și bea câte 2 lingurițe din 4 în 4 ore.

Anason
Atunci când mănânci prea mult, apare balonarea, pe care o poți preveni și înlătura cu ajutorul semințelor de anason. Prepară o infuzie dintr-o linguriță cu semințe la o cană cu apă clocotită, lăsate la infuzat timp de 10 minute. Bea câte o cană de ceai proaspăt preparat, cu înghițituri mici, înainte de mese.

Sănătate multă să ai!

Anna Casian-Musteață
0