4 alimente care îți provoacă dureri de cap

Nu-i așa că de multe ori începe să te doară capul din senin? De fapt, acest lucru se întâmplă din motiv că ai consumat alimente care au un conținut mare de tiramină. Aceasta se formează prin descompunerea aminoacizilor, care contractă vasele de sânge, crescând tensiunea arterială, ceea ce duce la dureri de cap. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 4 alimente cu un conținut mare de teramină, care provoacă dureri de cap și migrene.

 
Brânza veche și cașcavalul
O concentrație mare de tiramină se regăsește în brânza învechită și în cașcaval. Astfel, dacă suferi de migrene, renunță la consumul acestora!
 
Nucile, nucile de Brazilia și arahidele
De asemenea, nucile sunt și ele un declanșator al migrenelor. Astfel, dacă în următoarele 12 ore dupa ce le-ai consumat începe să te doară capul, acestea pot fi motivul.
 
Mezelurile
E deja cunoscut faptul că mezelurile conțin teramină și aditivi alimentari, care cauzează intense dureri de cap. 
 
Vinul roșu
Sulfații care se conțin în vinul roșu provoacă dureri mari de cap. De asemenea, oricare altă băutură alcoolică crește circulația sângelui spre creier, producând migrene.
 
Dacă suferi des de dureri de cap, ar trebui să consumi foarte rar alimentele enumerate mai sus sau chiar să renunți definitiv la ele!
 
Multă sănătate să ai!
 
0