5 alimente care scad colesterolul

În ultima perioadă, tot mai multe persoane acuză un nivel ridicat al colesterolului, acest lucru întâmplându-se din cauza unei diete nesănătoase. Din fericire, schimbarea dietei te poate ajuta să reduci colesterolul și să îmbunătățești calitatea grăsimilor din organism. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 5 alimente care scad colesterolul rău!
 
Pește
Consumul de pește ajută inima să rămână sănătoasă, reduce tensiunea arterială și riscul de a dezvolta cheaguri de sânge. Astfel, trebuie să consumi peștii care conțin cele mai ridicate niveluri de acizi grași Omega 3: macrou, păstrăv de lac, ton alb, sardine, hering, somon și halibut.
 
Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz conțin fibre solubile care diminuează colesterolul. Fibrele solubile din aceștia ajută la reducerea absorbției de colesterol în sânge. Astfel, o cană de fulgi de ovăz conține 6 grame de fibre, care reprezintă doza necesară pe zi pentru a scădea total colesterolul rău în sânge.
 
Tofu și produse din soia
Conform studiilor, tofu și produsele din soia, dacă le consumi cu moderație, te pot ajuta să reduci colesterolul rău. Astfel, se recomandă să consumi maximul 300 grame de tofu sau 2 căni de lapte de soia pe zi, pentru a reduce LDL cu 6%.
 
Agrișe
Consumul de agrișe, care conțin multă  vitamina C, au o putere foarte  mare de a elimina colesterolul.  Agrișele sunt un antioxidant puternic, care face minuni în organismul tău.
 
Alune, migdale și alte feluri de nuci
Migdalele, arahidele, fisticul, nucile pecan, nucile de pin și alunele sunt bogate în acizi grași polinesaturați, care mențin sănătatea vaselor sanguine și reduc colesterolul din sânge. Este indicat să consumi zilnic aproximativ 50 grame de astfel de nuci și nu te vei mai confrunta cu această problemă!
 
Multă sănătate să ai!
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0