5 beneficii ale consumului de căpșuni. Bucură-te de ele!

Luna mai e perioada în care se coc căpșunile, preferate de majoritatea dintre noi. Pe lângă gustul dulce și parfumat, căpșunile au și o multitudine de proprietăți nutritive, motiv pentru care trebuie introduse în meniul zilnic. Secretele Gospodinei îți spune care sunt 5  beneficii ale consumului de căpșuni!

Căpșunile întăresc sistemul imunitar

Datorită faptului că o porție de căpșuni conține 51.5 mg de vitamina C, ceea ce înseamnă 50% din necesarul zilnic, acesteaajută la stimularea imunităţii organismului, fiind în acelaşi timp și un antioxidant puternic.

Ajută la arderea grăsimilor

Dupa o iarnă lungă, avem destule rezerve de grăsimi în organism. Le putem arde cu ajutorul căpșunilor. Acestea conțin antocianină, substanță responsabilă de stimularea arderii depunerii de grăsimi.

Mențin sănătatea ochilor

Vitamina C, care se conține în căpșuni, protejează ochii de expunerea la radicalii liberi eliberați de razele solare. De asemenea, consumul de căpșuni ajută și la întărirea corneei și a retinei ochiului.

Reglează circulația sanguină

Căpșunile sunt bogate în potasiu, pe care îl găsim din plin în căpșuni. Astfel, consumul de căpșuni favorizează o circulația sanguină mai bună și scade presiunea sângelui.

Întârzie apariția ridurilor

Datorită vitaminei C, care produce colagen, pielea noastră își păstrează elasticitatea. De asemenea, consumând căpșuni, prevenim distrugerea colagenului și inflamarea pielii, care sunt principalele cauze ale apariţiei ridurilor.

Tu cât de des consumi căpșuni?

Anna Casian-Musteață

0