5 legume pe care să le consumi în luna septembrie

Prima lună de toamnă aduce cu ea și cele mai delicioase fructe și legume, fiind cea mai bogată lună din an la acest capitol. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 5 legume pe care trebuie să le ai pe masă la acest început de toamnă!

Conopidă
Considerată leguma lunii septembrie, conopida este un antioxidant foarte eficient. Astfel, poți prepara din ea diverse bucate, dar îți poți face și rezerve pentru la iarnă.

Morcovi
Cei mai delicioși morcovi sunt cei de toamnă. Dulci, copți și mari, este perioada în care aceștia sunt scoși din pământ și depozitați în beciuri pentru perioada rece a anului. Nu ezita să prepari din ei diverse bunătățuri.

Varză
Varza albă este tocmai bună pentru a prepara din ea diverse salate. Aceasta nu trebuie să-ți lipsească de pe masă în luna septembrie, iar pentru iarnă o poți pune la murat.

Vânătă
Ingredientul de bază al mâncărurilor de toamnă, vânăta este o sursă excelentă de fier, calciu și multe alte minerale. O poți consuma prăjită, fiartă, sau coaptă la grătar.

Păstârnac
Această legumă abundă de nutrienți. În plus, este recunoscut și în medicina populară. Păstârnacul este utilizat la salate, ciorbe sau supe.

Anna Casian-Musteață
0