5 utilizări ale cojilor de portocală

În perioada sărbătorilor de iarnă, portocalele sunt nelipsite de pe mesele tuturor familiilor. Trebuie să știi că nu doar fructul este benefic pentru sănătate, fiind o sursă importantă de vitamina C, ci chiar și coaja acestuia poate fi întrebuințată în bucătărie și nu numai. Secretele Gospodinei îți prezintă 5 utilizări ale cojilor de portocală!

Coaja de portocală – medicamentul naturii
Dacă vei arunca coaja de portocală, vei face o adevărată risipă de medicamente, căci aceasta te poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Iar uleiul extras din coaja de portocală combate anxietatea și depresia. De asemenea, aceasta tratează acneea. Tot ce trebuie să faci este să masezi zonele afectate cu coajă de portocală sau să aplici peste acestea o mască făcută din coajă de portocală dată prin blender.

Redă strălucirea mobilei
Dacă mobilierul și-a pierdut strălucirea, o poți reda cu ajutorul câtorva coji de portocală. Dupa ce ai șters mobila de praf, freac-o ușor cu partea albicioasă a cojii. Aceasta nu doar că îi va reda lucriul, ci va curăța petele, absorbind particulele de praf rămase.

Elimină mirosul din încălțăminte
De-a lungul timpului încălțămintea ta a căpătat un miros neplăcut? Poți scăpa de acesta folosind coaja de portocală. Rupe cojile în bucățele mici, pune-le în săculeți de pânză, apoi pune săculeții în papuci, lăsând pe timp de noapte. Astfel, mirosul din încălțăminte va fi elimiat definitiv.

Scapă de mirosul din frigider
Mirosul neplăcut din frigider poate fi eliminat cu ajutorul cojilor de portocală. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un bol mai multe coji d eportocală, apoi să pui bolul în frigider. Ori de câte ori vei deschide ușa, parfumul cojilor îți va invada simțurile.

Un bun insecticid
Nu poți scăpa de furnici, țânțari sau muște? Le vine de hac coaja de portocală! Pune-o în zonele afectate și acestea vor dispărea ca prin minune.

Dar tu la ce folosești cojile de portocală?

Anna Casian-Musteață

0