7 alimente care nu au termen de valabilitate

Există alimente care au un anumit termen de valabilitate, iar odată cu expirarea acestuia, sunt bune doar de aruncat la gunoi. Puțini cunosc acest lucru, însă câteva alimente nu expiră niciodată. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Zahărul și sarea – acestea pot fi păstrate ani la rând, fără a-ți face griji că, în cazul în care le consumi, ai putea ajunge la spital. În plus, ele își păstrează atât textura, cât și gustul. Doar că trebuie păstrate în locuri uscate și răcoroase.

Mierea – mierea nu are termen de valabilitate, deoarece nu se alterează niciodată. Acest lucru se datorează enzimelor  existente în ea, care nu permit dezvoltarea bacteriilor. E adevărat, mierea se zaharisește, dar acesta nu est eun indiciu că nu mai poate fi consumată.

Orezul alb – dacă este păstrat în vase închise ermetic, orezul alb poate fi păstrat ani la rând. Orezul brun, însă are termen de valabilitate.

Fasolea uscată – păstrată la un loc corespunzător, fasolea nu se va învechi niciodată. 

Condimentele – deși acestea au termen de valabilitate nedeterminat, cu timpul își vor pierde din savoare. Pot fi folosite însă la prepararea bucatelor, fără nici o grijă.

Băuturile distilate – chiar dacă sunt deschise, aceste băuturi nu expiră, datorită alcoolului care împiedică formarea bacteriilor.

Tu cunoști și alte alimente care nu au termen de valabilitate?

Anna Casian-Musteață