8 rețete delicioase cu zmeură pentru toată familia

Zmeură – acesta este cuvântul verii. În articolul anterior îți spuneam despre beneficiile consumului de zmeură și ce conține acest fruct. Azi îți prezentăm opt rețete simple, dar delicioase, pe care le poți prepara din acest fruct în orice perioadă a anului. Aceste rețete te vor ajuta să te răcorești în timpul verii, să scapi de răceală în timpul iernii, dar și să-ți uimești membrii familiei  și să consumi ceva gustos în orice anotimp.

Budincă cu zmeură și chia

Pentru a prepara aceast budincă, pune într-un pahar câteva linguri se semințe chia, peste care toarnă lapte vegetal sau apă. Lasă la hidratat 15-30 de minute. Decorează deasupra cu fructe de zmeur.

Suc

Spală bine zmeura, apoi pune-o într-un blender și mixeaz-o. Dupa preferință, poți adăuga și un pahar de apă. Strecoară lichidul obținut, iar sucul rezultat păstrează-l la frigider. Se consumă cu multă gheață.

Gem

Pentru a prepara gemul  vei avea nevoie de: 1 kg de zmeură, 500 gr zahăr, sucul unei lămâi. Se amestecă toate ingredientele într-o cratiță, apoi se lasă la foc mic pentru 15-20 de minute. Când gemul e călduț, se trece printr-o sită fină pentru a scăpa de semințe. 

Ceai

Fructele și frunzele tinere de zmeură se culeg și se lasă la uscat într-un loc foarte bine aerisit. Dupa ce s-au sucat bine, se mărunțesc și se folosesc la prepararea ceaiului. Se folosește o linguriță de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită. Se fierbe 1 minut la foc mic, apoi se lasă 15 minute să se răcească. Se filtrează, apoi se consumă.

Smoothie

Smoothie-le este băutura ideală pentru perioada verii. Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de zmeură și o banană, lapte vegetal sau apă și câteva cuburi de gheață, pe care le vei mixa într-un blender. Toană apoi compoziția în pahare și savurează.

Tartă

Prepară tarta ta preferată, iar când aceasta s-a răcit bine, acoper-o cu frișcă, iar peste ea aranjează zmeura proaspăt culeasă din grădină.

Înghețată

Pentru a face o înghețată  vei avea nevoie de câteva cuburi de gheață și multă zmeură. Mixează într-un blender ingredientele, iar pasta rezultată toarn-o în forme pentru înghețată. Lasă la frigider pentru minimum 3 ore.
retete-cu-zmeura

Apă infuzată

Apa infuzată este cunoscută pentru proprietățile sale curative. Pentru a face o apă infuzată, vei avea nevoie de zmeură și câteva frunze de mentă. Într-un borcan cu apă adaugă ingredientele, lasă câteva ore la infuzat, apoi savurează cu plăcere. Vezi în acest articol și alte rețete de apă infuzată.

retete-cu-zmeura

Tu ce rețete cu acest fruct cunoști?

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Pixabay
0