Aceste băuturi sunt mai dăunătoare decât carbogazoasele! Nu le mai consuma!

Nu este vorba despre alcool, așa cum s-ar putea să ne gândim. Există băuturi ale căror daună poate fi numită o bombă cu ceas. Cu toate acestea, suntem obișnuiți să considerăm unele dintre ele chiar fiind folositoare. Chiar și medicii recomandă… Dar, recent, oamenii de știință de la Universitatea Ben-Gurion au realizat un rating al celor mai dăunătoare băuturi pentru om și acesta surprinde. Aceste băuturi sunt mai dăunătoare decât carbogazoasele! Nu le mai consuma!

1. Ceaiul fierbinte

S-ar părea, că nu există rău în asta. Chinezii, de exemplu, beau ceai aproape în continuu. Dar prejudiciul constă în temperatură. Nouă ne place astfel de ceai, mai fierbinte. Însă toate băuturile fierbinți (nu numai ceaiul, dar și cafeaua, bulionul fierbinte) ard esofagul, duc la microtraume și microinflamații. Pe parcursul anilor, toate aceste neplăceri, fără însemnătate la prima vedere, se pot transforma în boli oncologice. Deci, lasați ceaiul să se răcească, fie-vă milă de Dvs.

2. Cokctailul din lapte

Aceasta este o altă extremă – băuturile prea reci. Ele duc la aceleași probleme ca și cele fierbinți. În plus, milkshake-urile au cel mai neplăcut efect asupra creierului, făcându-l să devină inert și inhibat. Iar instructorii de fitness asigură faptul că cokctailurile din lapte sunt cele mai bune. Adică un mijloc de a adăuga în greutate. Cu toate acestea, dacă stabiliți ca obiectiv să adăugați câteva kilogarme, beți liniștiți această băutură. Doar încălziți-o puțin.

3. Cafeaua tare

În cantități moderate, cafeaua este foarte utilă: trezește, revigorează și stimulează metabolismul. Dar dacă cafeaua este prea tare, aceasta poate provoca un spasm al vaselor sangvine: tensiunea crește brusc, și apoi, de asemenea, scade brusc. Ca rezultat, starea noastră de sănătate lasă mult de dorit. Arterele noastre nu ne vor mulțumi pentru astfel de experimente, și nici creierul chinuit cu spasme. Și dacă cafeaua mai are și zahăr, corpul, în general, va începe în curând să cheme după ajutor.

4. Băuturi energizante

Recent, mass-media occidentală a scris despre o istorie îngrozitoare: un bărbat, tată a doi copii, lucra atât de mult, încât fără energizante adormea din mers. Totul s-a sfârșit foarte prost: el este acum invalid, medicii au fost nevoiți să-și îndepărteze o parte din creier. Din cauza unei dozei de atac cu stimulatoare, bărbatul a suferit un accident vascular cerebral. Și nu trebuie să te consolezi cu faptul că consumi „doze moderate”. Energizantele, în orice caz, nu sunt utile, iar, uneori, pur și simplu periculoase. Nimeni nu știe când corpul se va revolta.

5. Sucul ambalat

Zahăr și din nou zahăr. Aceste băuturi pot conține chiar mai mult zahăr decât Cola. Cu alte cuvinte, bun venit în lumea minunată a diabetului zaharat, a dinților cariați, excesului de greutate și a alți însoțitori ai omului modern, prea alintat cu dulciuri. Vitamine și minerale în astfel de băuturi, practic, nu există. Dar pot exista îndulcitori, care sunt adesea chiar mai dăunători decât zahărul.

Sursa – ecology.md

Sursa foto – Unsplash

0