Alergiile alimetare: Ce produse să nu consumi vara dacă ești o persoană alergică

Vara este sezonul când mulți se confruntă cu alergiile alimentare. Din păcate, tot mai multe persoane sunt alergice nu doar la polenul de flori sau la mușcăturile de insecte, ci și la diverse alimente. Trebuie să știi că, în general, persoanele alergice la polen sunt și cele alergice la fructe și legume.  Secretele Gospodinei îți spune ce produse să nu consumi în timpul verii dacă ești o persoană alergică!

Ciuperci

Deși ciupercile sunt o sursă  importantă de nutrienți, acestea prezintă și un real pericol pentru cei alergici. Alergia la ciuperci seamănă mai degrabă cu o otrăvire alimentară, manifestată prin dureri de burtă, diaree, greață și vărsături, dar se manifestă și prin erupții cutanate. Înainte de a mânca ciuperci, este important să te asiguri că au fost culese dintr-un loc sigur și că acestea sunt comestibile. Chiar și așa, dacă știi că ești o persoană alergică, evită consumul acestui aliment.

Fructele roșii – căpșunile și zmeura

Alergia la acest fructe apare nu din cauza culorii, ci din cauza sâmburilor mici ale acestora. Alergia la căpșuni și zmeură apare de obicei în jurul gurii, dar se poate manifesta și pe întregul corp. Din acest motiv, este indicat să introducem aceste fructe în alimentația copiilor abia dupa vârsta de un anișor.

Castraveții și pepenele roșu

Din cauza îngrășămintelor și a diverselor soluții cu care sunt prelucrați, castraveții și pepenii pot provoca alergii serioase. Pentru a le evita, asigură-te că îi consumi doar pe cei crescuți ecologic, în grădina de la țară și nu în sere.

Piersici și caise

Aceste fructe se enumeră printre principalii declanșatori de alergie întâlnită la copii în mod special. Dacă observi că cel mic e alergic la piersici sau banane, nu i le mai oferi.

Bine de știut: În principiu, orice produs alimentar poate provoca alergii, iar atunci când apare alergia, important este să elimini produsul din meniu.

Bucură-te de o vară fără alergii și consumă moderat orice fruct sau legumă!

Anna Casian-Mustață

Sursa – Integrisok

0