Alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Obișnuim să congelăm diverse alimente, pentru ca atunci când nu avem suficient timp la dispoziție, să preparăm cu ușurință bucate. De asemenea, mai congelăm fructe și legume pentru a le păstra savoarea și gustul un timp mai îndelungat. Există însă alimente care nu trebuie să fie congelate niciodată. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cinci dintre acestea!

Pâinea
Aceasta nu trebuie păstrată niciodată în congelator, deoarece amidonul pe care-l conține se descompune, ceea ce va duce la fărâmițarea și uscarea rapidă a ei.

Usturoiul
Pentru a-l păstra un timp mai îndelungat, usturoiul se depozitează în locuri uscate și răcoroase. Congelarea îi schimbă textura, îl înmoaie, astfel pierzându-și din aromă.

Uleiul de măsline
Uleiul nu se congelează niciodată. La temperaturile foarte joase acestaa devine vâsco, pierzându-și nu doar gustul plăcut, ci și proprietățile nutritive.

Cartofii
Temperaturile joase din congelator vor descompune amidonul din cartofi și vor crește conținutul de zahăr, de aceea ar fi bine să eviți congelarea acestora. 

Ceapa
Depozitată la temperaturile joase, ceapa va deveni cleioasă și moale. Pentru a te bucura de savoarea și calitățile acesteia, păstreaz-o în locuri uscate și răcoroase.

Anna Casian-Musteață


0