Alternative ale laptelui de vacă. Iată cu ce îl poți înlocui!

Este binecunoscut faptul că laptele de vacă și derivatele acestuia sunt destul de greu de digerat, având un conținut ridicat de grăsimi. De asemenea, uneori consumul acestuia determină intoleranța la lactoză. Dar pentru că laptele este  o sursă de calciu, acesta poate fi înlocuit cu alte alimente, care conțin mult mai mult calciu decât laptele de vacă. Secretele Gospodinei îți prezintă câteva alternative naturale ale laptelui de vacă!
 
Laptele de cocos
Acest tip de lapte se obține din pulpa rasă a nucii de cocos. Laptele de cocos are un conținut semnificativ de grăsimi, nu conține lactoză sau colesterol. Acesta este o sursă bună de vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6, fibre și minerale.
 
Laptele de soia
Datorită aportului crescut de proteine și nutrienți, laptele de soia este un înlocuitor perfect al laptelui de vacă. Acesta este o bună sursă de aminoacizi esențiali. Laptele de soia poate fi folosit la prepararea brânzeturilor, sosurilor, înghețatelor, la fel ca și laptele de vacă.
 
Laptele de ovăz
Laptele de ovăz este sărac în calorii, fiind ușor de digerat. De asemenea, acesta se prepară extrem de simplu, obținându-se din fulgii de ovăz înmuiați în apă, apoi dați prin blender.
 
Dar tu ce fel de lapte consumi?
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0