Arsurile solare – remedii naturale și rapide pentru ameliorarea acestora

Soarele de vară este extrem de periculos dacă nu știm cum să ne protejăm de el. Este indicat să nu ne expunem la razele solare între orele 11:00 – 17:00, însă uneori suntem obligați să facem diverse activități în plin soare și să ne alegem cu arsuri. Din fericire, există câteva remedii naturale, care ne ajută să ameliorăm arsurile solare. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Dușul rece

Primul remediu contra arsurilor este dușul rece. Atunci când ai revenit acasă, dacă observi că suferi  de o arsură ușoară, fă un duș. Acesta va avea un efect calmant asupra pielii.

Baie călduță

Poți înlocui dușul cu o baie călduță, care va avea același efect asupra arsurilor solare. Obligatoriu optează pentru apă călduță și nicidecum fierbinte. Poți adăuga în ea câteva căni de bicarbonat de sodiu sau ulei esențial de mușețel.

Comprese cu chefir sau lapte rece

Dupa ce ai făcut baia, poți ameliora durerile folosind lapte sau chefir rece. Aplică direct pe piele sau pe o bucată de stofă curată. Acest remediu va crea o barieră proteică, ce va ajuta la vindecarea mai rapidă a pielii.

Comprese cu castraveți

Un alt remediu care va ameliora rapid disconfortul creat de arsurile solare sunt compresele cu castraveți. Tot ce trebuie să faci este să faci o pastă din castraveți reci și să o aplici pe piele, lăsând să acționeze timp de 10-15 minute. Aceasta va acționa ca și analgezic, dar și în calitate de antioxidant.

Comprese cu pastă de cartofi

Procedura e la fel ca cea descrisă în cazul compreselor cu castraveți.

Hidratare

Pentru a preveni deshidratarea, ai grijă să bei cât mai multă apă. De asemenea, consumă și multe fructe bogate în apă, cum ar fi pepene verde, pepene galben sau castraveți.

Ține minte: Toate aceste remedii te vor ajuta să reduci din disconfortul cauzat de arsurile solare, însă este foarte important să ai grijă ca data viitoare să nu mai stai atât de mult timp în soare. Expunerea îndelungată la razele solare poate cauza cancer de piele!

Anna Casian-Musteață

0