Băuturi sănătoase care pot înlocui cafeaua

Deseori, bem cafeaua pentru a ne energiza, însă medicii susțin că aceasta nu este bună pentru organism, consumată des și în cantități mari. Poate fi înlocuită însă cu băuturi mult mai sănătoase. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Băutură din năut
Poate nu știai, dar băutura din boabele de năut este tonicul perfect care alungă oboseala. Pentru a o prepara, trebuie să prăjești boabele și să le mărunțești, apoi să amesteci două lingurițe cu o ceașcă de apă fiartă. Aceasta nu doar te va energiza, dar va combate anemia, răceala și constipația.

Băutură din morcov
I se mai spune minola și este un furnizor de energie și detoxifiantul excelent. Pentru a o prepara, vei avea nevoie de : 150 ml suc de morcovi, o linguriţă suc de lămâie, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, 30 g miere.  Amestecă toate ingredientele și consumă o dată pe zi, înlocuind cafeaua.

Ceai de cicoare
Rădăcinile cicoarei pot fi un bun înlocuitor al cafelei. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, care se menţin timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea.

Tu cu ce băuturi înlocuiești cafeaua?

Anna Casian-Musteață
0