Beneficii miraculoase ale consumului de piersici

Piersicile sunt considerate fructe miraculoase ale verii, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea te răcoresc, te energizează, dar și te ajută la tratarea diferitor afecțiuni. Secretele Gospodinei îți spune de ce este bine să consumi aceste fructe!

Piele elastică
Consumul de piersici te va ajuta să ai o piele mai elastică și mai fermă, datorită vitaminei C din acestea, care ține la distanță radicalii liberi. Zeaxantina și luteina din piersică au efecte anti-inflamatorii asupra deteriorării celulelor pielii cauzate de razele ultraviolete.

Ajută la digestie
Dacă îți dorești un sistem digestiv sănătos trebuie să consumi piersici, mai cu seamă acum, când pot fi găsite cu ușurință. Acestea conțin multe fibre, care te ajută la echilibrarea tranzitului intestinal. De asemenea, consumul d epiersici combate hemoroizii, constipația, ulcerul și gastrita.

O vedere sănătoasă
Piersicile conțin betacaroten, care ajută la menținerea unei bune vederi și previne apariția bolilor care duc la orbire. De asemenea, datorită conținutului de luteină și zeaxatină, piersicile previn apariția cataractei și protejează retina.

Tu ce alte beneficii ale consumului de piersici cunoști?

Anna Casian-Musteață
0