Beneficiile terapeutice ale levănțicăi

Luna iunie este luna în care înflorește levănțica, îndrăgită de gospodine pentru mirosul îmbătător. Florile acesteia sunt folosite nu doar ca aromatizator, ci și pentru tratarea diverselor afecțiuni. Levănțica, numită și lavandă, este folosită ca plantă medicinală din cele mai vechi timpuri. Secretele Gospodinei îți spune și ție care sunt beneficiile terapeutice ale levănțicăi!


Te ajută să ai un somn odihnitor
Lavanda contribuie la combaterea agitației nervoase și a stărilor de insomnie. Astfel, pentru a avea un somn odihnitor, se recomandă infuziile, preparate din două linguriţe de flori uscate de levănțică. Acestea se infuzează timp de zece minute în 250 ml de apă clocotită. Se beau zilnic câte două-trei ceaiuri.

Combate stresul
Datorită aromei inconfundabile, levănțica este ideală atunci când ești stresată. Pentru a profita de proprietățile acesteia, trebuie doar să strivești câteva fire de levănțică și să inspiri parfumul acesteia.

Combate oboseala
Atunci când ești obosită, trebuie doar să strivești florile de levănțică și să inspiri încet și profund parfumul acesteia. Pentru că levănțica este un tonic excelent pentru sistemul nervos, vei simți imediat cum oboseala dispare.

Tratează arsurile pielii
Dacă te-ai expus prea mult la soare și pielea ta a fost arsă, poți trata arsurile și mâncărimile folosind ulei de levănțică sau spray-uri pe bază de lavandă. 

Ajută ficatul și vezica biliară
Infuzia de levănțică este ideală pentru o bună funcționare a ficatului și vezicii biliare. Tot ce trebuie să faci este să administrezi câte două căni de infuzie pe zi, pentru a elimina bila. 

Tu ce alte efecte terapeutice ale levănțicăi cunoști?

Anna Casian-Musteață
0