Bradul artificial de Crăciun și decorațiunile pentru el: CUM le alegem

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului de Crăciun. Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate îndoielnică sau eventuale incidente, Asociația pentru Protecția Consumatorului vă sugerează să țineți cont de următoarele recomandări:

  • Asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.
  • Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.
  • Culoarea crengilor și a jucăriilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Verificați, în prealabil, prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii cât și lipsa dezgoliciunii extremității ramurilor.
  • Achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. Respectați indicațiile producătorului, privind modul și locul de amplasare. Evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.
  • Jucăriile pentru pomul de crăciun nu sunt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării tehnice privind siguranţa jucăriilor. Prin urmare, acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.
  • Dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanţie).
  • Daca aveți copii mici sau animale de companie va trebui sa tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente.
  • De asemenea, încercați să așezați ornamentele pentru brad în așa fel încât cele mari și fragile să fie puse cât mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu poată ajunge.

Sursa – consumator.gov

Sursa foto – Unsplash

0