Ce afecțiuni poți trata cu ajutorul amestecului de miere și scorțișoară

Mierea și scorțișoara pot fi utilizate separat atât la prepararea bucatelor, cât și la combaterea diverselor boli. Combinate, însă, aceste două produse-minune, au un efect miraculos asupra organismului. Secretele Gospodinei îți spune ce afecțiuni  poți trata cu ajutorul amestecului de miere și scorțișoară!

Te scapă de acnee
Dacă vrei să scapi de coșuri, amestecă miere cu scorțișoară, până când obții o masă de consistența pastei de dinți. Aplică amestecul pe zona afectată, lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește fața cu apă călduță. Urmează acest tratament timp de 7 zile și vei observa cum acneea dispare.

Întărește sistemul imunitar
Pentru a-ți proteja organismul de bacterii și viruși, e nevoie să consumi cu regularitate, îndeosebi în perioada rece a anului, ceai din miere și scorțișoară.  Pentru a prepara acest ceai, fierbe 3 căni de apă, împreună cu 4 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară și lasă să clocotească timp de 1 minut. Când ceaiul e călduț, bea-l de2-3 ori pe zi.

Detoxifică organismul
Dacă vrei să elimini toxinele din tubul digestiv, trebuie să consumi o băutură compusă dintr-o lingură de scorțișoară și două lingurițe de miere, amestecate într-un pahar cu apă. Jumătate din amestec se consumă seara, iar cealaltă jumătate – dimineața, pe stomacul gol. 

Combate răcelile
Atunci când ești răcită, îți curge nasul și tușești, mierea cu scorțișoară te poate vindeca. Amestecă o lingură de miere cu ¼ linguriță de scorțișoară și ia timp de 3 zile, dimineața. 

Tratează infecțiile urinare
Pentru a distruge toți germenii din vezica urinară, urmează tmp de 3 zile acest tratament. Într-un pahar cu apă călduță, amestecă o linguriță de miere și două linguri de scorțișoară pudră și bea. Infecțiile urinare vor dispărea ca prin minune!

Tu ce boli tratezi cu ajutorul mierii și a scorțișoarei?

Anna Casian-Musteață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *