Ce poți face cu banda adezivă. Trucuri utile în gospodărie

Banda adezivă poate fi utilizată în numeroase feluri pe care mulți dintre noi nu le cunosc. Aceasta nu este utilă doar la izolarea și lipirea firelor conductoare sau la ambalarea cutiilor. Din banda adezivă poți face flori decorative, poți curăța petele de vopsea de pe parchet sau geamuri, o poți folosi pe post de etichetă. Ce altceva mai poți face cu banda adezivă, Secretele Gospodinei îți spune în articolul de mai jos.

 
Îndepărtează părul de animale
Dacă ai în casă un animal de companie, cu siguranță găsești păr pe toate covoarele. Pentru a-l îndepărta, folosește banda adezivă. Tot ce trebuie să faci este să faci un ghem de bandă, apoi să freci cu el locul unde a stat pisica sau câinele. Părul se va lipi de ghem, iar covorul va rămâne curat.
 
Ține la distanță insectele
Dacă vrei să ții furnicile sau gândacii la distanță, aplică bandă adezivă în locurile în care știi că vin aceștia. Insectele vor rămâne lipite de bandă. De asemenea, o poți folosi și pentru a atrage muștele sau țânțarii. Aterizând pe ea, aceștia nu vor mai putea zbura. 
 
Împiedică pantofii să alunece
Dacă ți-ai cumpărat recent o pereche nouă de pantofi, dar care alunecă prea tare, poți remedia problema cu ajutorul bandei adezive.  Lipește puțină bandă pe talpa pantofilor și vei scăpa de această grijă!
 
Anna Casian-Musteață
0