Ce să mănânci pentru a te trata rapid dacă ai răcit

Odată cu sosirea toamnei, răcelile sunt la ordinea zilei. Dacă ai răcit și tu, dar vrei să te tratezi cât mai repede, trebuie să consumi câteva alimente care te vor ajuta să îți revii. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Usturoi – cunoscut drept cel mai puternic antibiotic, acest aliment este primul pe care trebuie să-l consumi atunci când simți că răceala îți dă târcoale. Acesta este o sursă bogată de antioxidanți care au scopul de a proteja sistemul imunitar. 

Broccoli – această legumă conține numeroși nutrienți cu efect antioxidant, detoxifiant și antiiinflamator. Astfel, acesta este un aliment imuno-stimulator, care va contribui la prevenirea și tratarea răcelii. 

Alimente iuți – hrean, ardei iute sau muștar, poți consuma în cantități moderate atunci când ești răcită. Acestea au efect de descongestionare nazală, favorizând drenajul mucozităţilor.

Ceai verde – atunci când ești răcită, este recomandat consumul a cât mai multor lichide. În acest sens, ceaiul verde este ideal, deoarece conţine numeroși polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice.

Ulei de oreganoare proprietatea de a lupta cu inflamația și contribuie la decongestionarea căilor respiratorii. Acesta se consumă nu înainte de a citi atent instrucțiunile de pe ambalaj.

Sănătate multă să ai!

Anna Casian-Musteață


0