Ce trebuie să consumi pentru a avea o inimă sănătoasă

Nu există nici o dietă perfectă pentru fiecare persoană în parte, însă există unele principii generale de selectare a alimentelor, pe care fiecare ar trebui să le respecte. Pentru  o funcționare normală a corpului, este necesar zilnic de un anumit volum de energie. Secretele Gospodinei îți spune în acest articol ce alimente trebuie să consumi pentru a avea o inimă sănătoasă.


  • Pentru dejun se recomandă un măr sau o banană, alături de cereale cu un conținut ridicat de fibre și lapte degresat sau de 1% grăsime.
  • La prânz, mănâncă o salată de roșii cu frunze de salată, alături de o tartină. De asemenea, nu evita supele din mazăre sau fasole, ciorbele sau borșurile. Ideal este să mănânci și un iaurt degresat.
  • La gustarea de după amiază consumă fructe.
  • Iar la cină include în meniu legume fierte sau coapte, orez cu carne sau pește la grătar. Finalizează cu un pahar de lapte degresat.
Deoarece nivelul ridicat al colesterolului este unul dintre factorii majori de risc al maladiilor cardiace, pentru a avea o inimă sănătoasă, renunță la carnea grasă în favoarea celei cu un conținut redus de grăsime. Astfel, ideală este carnea de pui fiartă, coaptă sau la grătar. Nu uita nici de pește, boboase, dar și produse lactate cu un conținut redus de grăsime. 

De asemenea, la prepararea sau asezonarea bucatelor, folosește ulei vegetal nesaturat: ulei d efloarea-soarelui, de soia, de porumb sau de măsline.

Sănătate multă să ai și o inimă de fier!

Anna Casian-Musteață