Ceaiuri naturiste contra balonării

Balonarea este o stare de discomfort care afectează peste 30% din populație. Acest lucru se întâmplă din cauza consumului anumitor alimente care dau senzația de prea-plin sau a obiceiurilor alimentare nesănătoase. Din fericire, există numeroase remedii contra balonării, iar unele dintre acestea sunt ceaiurile naturiste. Secretele Gospodinei îți spune cum să le consumi!

Alimente care provoacă balonarea
Atunci când vrei să consumi fasole, linte, mazăre, năut, varză, ridiche, gulii, praz, conopidă, vinete, cartofi, curmale, castraveți, prune, pere, must sau suc de mere, pâine, alcool, zahăr, miere, ar trebui să știi că acestea provoacă balonarea.

Ceaiuri  naturiste contra balonării
Dacă totuși ai consumat alimentele enumerate mai sus și ai senzația de burtă umflată, există câteva soluții care te-ar putea ajuta să scapi de această stare de discomfort. Ceaiurile sunt ideale!

Ceaiul de fenicul – cunoscut pentru lupta sa cu gazele, ceaiul de fenicul este ideal dacă e consumat călduț, nu înainte de a zdrobi semințele și de a turna apă fierbinte peste ele.

Ceaiul de busuioc – acesta facilitează activitatea stomacului, prevenind balonarea și ajutând la expulzarea gazelor.

Ceaiul de mentă – deoarece conține mentol, acest ceai acționează ca un analgezic, luptând cu balonarea și gazele intestinale.

Ceaiul de melisă – indicat pentru balonare, deoarece acesta conține uleiuri volatile care relaxează mușchii stomacali și pereții intestinali.

Ceaiul de mușețel – are efecte antiinflamatoare, calmante și ușor sedative, de aceea îl poți bea fără nici o grijă atunci când te simți balonată.

Sănătate multă să ai!

Anna Casian-Musteață
0