Cele mai ciudate 5 fructe pe care trebuie să le consumi

Cu siguranță, te-ai săturat să consumi permanent aceleași fructe și vrei să încerci ceva nou, dar nu știi ce anume. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele mai ciudate 5 fructe pe care să le consumi fără nici o grijă. 

Durian
Acest fruct se găsește în sud-estul Asiei, fiind adorat de băștinași, în ciuda mirosului puternic emanat de acesta. Este ușor de recunoscut și datorită formei inedite pe care o are – rotundă, neregulată, acoperită cu spini. 

Mâna lui Buddha
Acestui fruct i se mai spune Citrus Medica și se găsește în nord-estul Chinei și Indiei. Fructul are un parfum de lămâie și este folosit în general pentru a da gust și savoare lichiorului, vinului vermut. Este folosit de asemenea în scopuri medicinale. Coaja este pusă în saramură și presată apoi, pentru a extrage uleiul și a-l folosi pentru a da parfum cosmeticelor. Este cultivat și pentru coaja lui, care se pune în mâncăruri, dar poate fi și uscată sau făcută marmeladă. Fructul nu este suculent. Fructele se pot păstra aproximativ două săptămâni la temperatura camerei.


Carambola
Este un fruct popular în sud-estul Asiei, Pacificul de Sud și unele zone din Asia de Est. Este, de asemenea, cultivat de-a lungul zonelor tropicale non-indigene, cum ar fi America Latină, Caraibe și sudul Statelor Unite. Fructul se consumă ân totalitate, înclusiv și pielea externă. Dacă este destul de copt, acesta va fi dulce. Dacă e verde, însă, va fi acru. Gustul acestuia se clasifică între mere, pere și citrice, toate la un loc.


Fructul Dragonului
I se mai spune Pitaya, fiind originar din Mexic, însă de-a lungul timpului s-a răspândit și în Cambodgia, Thailanda, Taiwan, Malaezia, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, Indonezia, Bangladesh, Okinawa, Hawaii, Israel, nordul Australiei, sudul Chinei și în Cipru. Acest fruct exotic are forma rotundă sau ovală, coaja roșie sau roz, pulpă dulce şi seminţe negre. Fructele de pitaya sunt consumate pentru pulpa lor cremoasă, dulce-acrişoară. Pentru a consuma acest fruct este indicat să-l tăiaţi pe jumătate. Ulterior, pulpa poate fi consumată cu linguriţa.Fructul Ackee
Acestuia i se mai spune Blighia sapida, fiind  fructul național din Jamaica, găsindu-se și în alte regiuni din Africa de Vest. Fructul are forma unei pere. Când acesta este copt,  trece de la culoarea verde la cea galbenă-portocalie şi se desface pentru a scoate la iveală 3 seminţe mari şi negre, înconjurate de o pulpă galbenă, cremoasă şi buretoasă, numită arili. Doar pulpa este comestibilă, restul fructului fiind otrăvitor.


Tu ce alte fructe ciudate cunoști?

Anna Casian-Musteață
0