Cele mai folosite plante medicinale și beneficiile acestora

Medicina naturistă a fost practicată din cele mai vechi timpuri. Cu ajutorul plantelor oamenii și-au tratat bolile, bazându-se doar pe puterea și beneficiile acestora. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele mai folosite plante medicinale și ce boli poți trata cu ajutorul lor.

Mușețelul
Întâlnit pretutindeni, mușețelul este cea mai veche plantă folosită în medicina naturistă. Acesta are proprietăți curative, dezinfectante, antiinflamatorii, antispasmodice și anestezice. Este indicat în tratarea bolilor de stomac și intestinale, a durerilor de gât și de dinți. Cel mai des, din mușețel se prepară ceaiuri și cosmetice.

Echinaceea
Cea mai utilizată plantă folosită la tratarea mușcăturilor de șerpi și insecte, echinaceea este și unul dintre cele mai cunoscute antibiotice naturale. Este folosită la întărirea sistemului imunitar, tratarea diverselor afecțiuni ale pielii și a infecțiilor respiratorii.

Ginsengul
Folosită pe larg în medicina naturistă, această plantă reprezintă un remediu natural pentru combaterea stresului. Cunoscut drept rădăcina vieții, ginsengul alungă oboseala și anxietatea, reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului și încetinește procesul de îmbătrânire.

Tu cum folosești aceste plante?

Anna Casian-Musteață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *