Cele mai periculoase plante de cameră

Dacă îți plac plantele de cameră, ar fi bine să știi că nu toate florile pot fi ținute în casă, mai cu seamă dacă ai copii mici. Unele plante, pe cât de frumoase, pe atât de periculoase și sunt, iar ingerarea acestora poate fi uneori mortală. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 5 plante de cameră pe care nu trebuie să le ai în locuință.

Flamingo
Datorită aspectului său, această plantă atrage copiii, care îi pot rupe frunzele și florile și le pot ingera. În cazul în care se întâmplă acest lucru, pot apărea efecte negative imediate asupra gurii şi a gâtului, provocând iritaţii dureroase. De asemenea, intoxicaţia cu Flamingo poate fi recunoscută după simptome precum arsuri în gât, răguşeală şi dificultate în înghiţirea alimentelor.

Hortensia
Adorată de femei, această plantă este otrăvitoare. Astfel, frunzele și mugurii pot provoca dureri abdominale, vărsături, iar în cazuri mai grave – letargie. De asemenea, persoanele cu o piele sensibilă, dacă ating hortensia, pot dezvolta dermatită de contact.

Azaleea
Nivelul de toxicitate al acestei plante este foarte ridicat. La contactul cu pielea, aceasta provoacă iritații, iar la ingerare – dureri abdominale, greață, dificultăți respiratorii, convulsii și chiar comă.

Leandrul
Are flori superbe, însă frunzele îi sunt extrem de toxice. Ingerarea acestora provoacă atacuri cerebrale și chiar deces.

Ficusul
Toate tipurile de ficus conțin în frunze o substanță lăptoasă, foarte periculoasă. Astfel, la contactul cu pielea poate provoca iritații și mâncărimi, iar la ingerare – dureri abdominale și vomă.

Dacă ești iubitoare de plante și ai copii mici, nu trebuie să le arunci, ci doar să le plasezi în locuri în care micuții nu au acces.

Anna Casian-Musteață

0