Coca-Cola și întrebuințările acesteia în gospodărie

Coca-Cola este o băutură adorată în special de adolescenți. Unii o consideră extrem de dăunătoare pentru organism, iar alții o consumă zilnic. Totuși, aceasta poate fi folosită și în gospodărie. Secretele Gospodinei îți spune cum poți întrebuința Coca-Cola la treburile casnice și cât de utilă poate fi aceasta la îndepărtarea diverselor depuneri.

Ce poți face cu o sticlă de Coca-Cola


Curăță petele de pix sau de cariocă de pe covor. Pentru a scăpa de aceste pete, toarnă  Coca-Cola peste ele, lasă să acționeze câteva minute, freacă apoi cu un burete abraziv, dupa care spală cu apă și detergent. Petele vor dispărea ca prin minune!

Îndepărtează guma de mestecat lipită în păr. Dacă ți s-a întâmplat să ți se lipească de păr o gumă de mestecat, o poți îndepărta folosind Coca-Cola. Umezește părul cu această băutură, apoi vei scoate guma cu ușurință.

Curăță podeaua. Pentru a îndepărta murdăria de pe podeaua din bucătărie, toarnă Coca-Cola peste zonele murdare, lasă să acționeze câteva minute, apoi spală.

Curăță vasul de toaletă. Dacă vrei să scapi de depunerile de calcar, săpun, piatră sau rugină, nu trebuie decât să torni o sticlă de Coca-Cola peste ele, să lași să acționeze câteva minute, apoi să speli cu apă din abundență.

Curăță fundul ars al oalelor. Pentru a îndepărta mâncarea arsă de pe fundul oalelor și a ceaunelor, toarnă peste ea Coca-Cola. Așteaptă jumătate de oră să-și facă efectul, apoi spală vasele.

Tu ce alte întrebuințări ale acestei băuturi cunoști?

Anna Casian-Musteață
0