Condimente și mirodenii cu efect antiinflamator

Fiecare om sa confruntat măcar o dată în viață cu inflamații. Cel mai des, acestea sunt tratate cu diverse medicamente, însă avem la îndemână  adevărate comori naturale, care previn și vindecă inflamațiile – condimentele și mirodeniile. Secetele Gospodinei îți spune cum să le consumi pentru a profita din plin de beneficiile acestora!

Ghimbirul – folosit de mii de ani în scopuri medicinale, ghimbirul este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare. Acesta reduce inflamaţia din intestine, dar și artrita, luptând și cu cancerul.

Turmericul – este un bun atiseptic și infamator, fiind cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Acesta este folosit în cazul arsurilor solare, inflamării încheieturilor, împiedică formarea tuorilor, luptând cu cancerul.

Ardeiul iute – folosit pe larg în alimentație, ardeiul iute este un puternic antiinflamator. Acesta luptă cu inflamaţia, calmează durerea și stimulează sistemul imunitar. De asemenea, ar fi bine să fie consumat de persoanele care își doresc să piardă în greutate.

Cuișoarele – numite și ”Doctorul infecțiilor bacteriene”, cuișoarele exercită un ansamblu de efecte terapeutice: antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice, antiinflamatorii, tonice, stomahice, carminative, antiulceroase, antihelmintice şi antiagregante plachetar.

Tu ce condimente și mirodenii folosești la prepararea bucatelor?

Anna Casian-Musteață
0