Conservele de ton și pericolul care se ascunde în ele. Iată DE CE să nu le mai consumi!

Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate, spun specialiștii de la Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor.  Află din acest articol de ce nu se recomandă consumul de ton și ce efecte are asupra sănătății omului!

Pentru a produce conservele de ton, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.

Cu toate acestea, e bine de știut faptul că excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților. În schimb, crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge.

Excesul de aport de zinc poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.

Un alt pericol îl constituie și faptul că tonul conține metale grele care provin din poluarea oceanelor. Metalele grele se acumulează în ton, deoarece mănâncă alți pești mai mici, care conțin și ei, la rândul lor, metale grele. Cu cât lanțul alimentar este mai mare și cu cât peștele este mai matur, cu atât conținutul de metale grele este mai mare.

Peștii prădători mari, cum ar fi tonul, conțin, în general, cantități mai mari de mercur decât speciile de pești mai mici.

Dacă sunteți amatori de conserve de ton, specialiștii recomandă să nu consumați mai mult de o conservă pe săptămână și să evitați tonul alb și Albacore.

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Pixabay

0