Cu ajutorul căror fructe și legume poți preveni anemia

Anemia apare ca urmare a scăderii numărului de globule roșii din sânge sau a sărăcirii acestora în hemoglobină. O persoană poate suspecta anemie dacă se confruntă cu amețeli, tulburări de vedere, hipotensiune arterială, paloare ategumentelor, insomnie, slăbiciune generală, palpitații, etc. Pentru a te asigura că nu este vorba de o boală gravă, confirmarea anemiei se face prin efectuarea unei hemograme. Tratarea acesteia este posibilă nu doar cu medicamente, care sunt toxice pentru organism, ci cu ajutorul fructelor și legumelor. Secretele Gospodinei îți spune ce alimente trebuie să consumi pentru a preveni anemia!

  • Pentru a restabili nivelul normal de fier în sânge, trebuie să consumi zilnic alimente bogate în fier. Astfel, din dieta ta nu trebuie să lipsească peștele, carnea de vită și de pasăre și ficatul de pui sau de vită.
  • De asemenea, consumul anumitor legume ajută la prevenirea anemiei. Acestea sunt: varza, fasolea, spanacul, sfecla roșie, fasolea verde, roșiile, urzicile și pătrunjelul.  
  • Din dieta antianemie fructele nu trebuie să lipsească. Trebuie să consumi: caise, piersici, curmale, afine, alune, nuci, coacăză neagră.

Urmând o  dietă strictă și consumând alimentele propuse mai sus, vei preveni apariția anemiei.

Anna Casian-Musteață
0