Cum poți face lucrurile vechi din bucătărie să arate ca noi. Trucuri utile

Trebuie să recunoaștem: nimic nu e veșnic, iar multe lucruri durează mai puțin decât ne-am fi putut imagina. Mai cu seamă lucrurile din bucătărie. Astfel, dupa puțin timp de folosire, acestea se pătează, se zgârâie sau își pierd luciul. Secretele Gospodinei îți vine însă în ajutor și îți propune câteva trucuri utile de curățare a lucrurilor vechi, astfel încât să le faci să arate ca noi!
 
Tocătorul
Tocătorul îl poți curăța cu un burete abraziv îmbibat într-un amestec de suc de lămâie și sare. O să vezi că această soluție va face minuni! Iar pentru a-l dezinfecta, toarnă pe tocător apă oxigenată în concentraţie de 3% şi foloseşte un burete nou pentru a o distribui uniform pe toată suprafaţa. Las-o să acţioneze pentru câteva minute, apoi șterge cu partea curată a buretelui şi repetă dacă este necesar. Nu uita să cureţi tocătorul pe ambele feţe, dar şi pe mâner. 
 
Vasele din cupru
Vasele din cupru se pătează foarte repede. Pentru a le curăța și a le reda strălucirea, folosește sare și oțet. Presară peste ele sare, dupa care toarnă un pic de oțet și freacă bine cu un burete abraziv. Repetă dacă este necesar.
 
Farfuriile crăpate
Dacă farfuriile tale sunt crăpate, dar nu vrei să te  desparți de ele, poți „repara” crăpăturile cu ajutorul laptelui. Tot ce trebuie să faci este să cufunzi farfuriile într-un litru de lapte și să-l dai la foc. Când începe a clocoti, ia vasul de pe foc, apoi lasă farfuriile în lapte până când acesta se răcește.
 
Tava de copt
Pentru a curăța arsurile de pe tava de copt, folosește un amestec de peroxid de hidrogen și apă minerală gazată. Lasă amestecul în tavă timp de 30 de minute, apoi curăță cu un burete.
 
Tu ce alte trucuri utile cunoști?
 
Anna Casian-Musteață
0